Coaching voor ondernemers

Ondernemen betekent in de kern misschien wel vernieuwen. Er dienen zich veel verschillende mogelijkheden aan waarin je je weg wilt en moet vinden en waar je een eigen richting aan hebt te geven. Dit speelt zeker wanneer je een eigen bedrijf hebt, maar kan ook aan de orde zijn op je werkplek binnen een organisatie.

Vanuit mijn kennis en ervaring, ook als psycholoog, coach ik (aankomend) managers, ondernemers en werknemers om inzicht te krijgen in zichzelf en zo een eigen weg te vinden in alle mogelijkheden die er zijn. Binnen een eigen bedrijf, binnen een organisatie, als leidinggevende, als onderdeel van een team of op welke plek dan ook. Bewustwording, van wat er bij jouzelf als wat er bij de ander gebeurt, kan je richting en inzicht geven. Om ‘je plek en positie’ op zo’n manier in te vullen wanneer het over je werk gaat, dat jij zelf en anderen het best tot hun recht komen en optimaal kunnen functioneren. Ik ondersteun je in het contact houden met de kern van de zaak en zo nodig zaken scherp te krijgen.

Je bent bij mij aan het juiste adres wanneer je juist met het standaard aanbod of zeer specifieke werkwijzen niet verder komt. Er zijn veel goede coach methodieken en coaches die je kunt raadplegen. Ik ben gericht op combineren en verbinden van verschillende werkwijzen en aanvliegroutes. Sommige vragen of wanneer je al meer hebt uitgeprobeerd, vragen om zo’n aanpak.
Daarnaast is mijn expertise dat ik de signalen vanuit de ervaring en je beleving (waaronder lichaamssignalen) ook inzet en thematiek vanuit het grotere geheel (systemisch werk) en dat krachtenveld waarin je je begeeft gebruik. De sessies worden direct ingezet als leerervaring en we maken ook gebruik van wat zich daar voordoet.
Ook door te analyseren, in te zoomen, samenhang zoeken en dit alles concreet en praktisch te maken, zoeken we naar mogelijkheden voor de gewenste verandering. Afhankelijk van waar je vraag over gaat, zorgen we voor focus en kijken we waar je resultaat wilt en kunt zien.

Het combineren van meerdere methodes en perspectieven is een belangrijk bestanddeel van mijn coaching. Daarnaast krijg ik van klanten terug dat ik de ander goed en gedetailleerd kan spiegelen, toegankelijk blijf, en confronterend en scherp ben wanneer dat nodig is. Je bent welkom voor een kennismaking om te onderzoeken of ik met mijn aanbod aansluit bij jouw vraag.

Inzicht gaat over veel meer dan denken alleen. Inzicht gaat over de verschillende lagen van denken, doen én ervaren.

Copyright 2019; Webdesign en realisatie: Gertjan Janssen | Illustraties: ninamaakt | Fotografie: Bart-Jan Verhoef