Een collega en systeemtherapeut

Ik heb drie jaar met Helen mogen samenwerken. Haar focus lag op de individuele therapie en die van mij op de cliënt en zijn systeem.

Wat ik prettig vond in de samenwerking is dat Helen de klachten van cliënten bekijkt vanuit hun persoonlijkheid en de context en de samenhang daartussen. Helen richt zich ook op krachten en mogelijkheden, wat mensen ook goed doet. Met deze krachten en mogelijkheden gingen we aan de slag om samen de moeilijkheden aan te pakken. Helen individueel en ik met het systeem erbij.

Helen besteedt veel aandacht aan hoe de client met zichzelf en anderen omgaat en hoe de cliënt communiceert. Ze besteedt aandacht aan hoe de cliënt omgaat met zowel het verleden, het heden en de toekomst. Ze werkt vanuit het hier en nu om het verleden proberen te begrijpen en een plaats te geven, om zo naar een hoopvolle toekomst toe te werken.

Helen is gericht op een goede samenwerking. Daarom was het erg prettig voor mij om met haar samen te werken. Ze staat open voor feedback, kan mij bijsturen en wil zelf ook bijgestuurd worden.

Roelof de Haan, systeemtherapeut.

  Wil jij jouw ervaringen met mij delen?

  Vul het onderstaande formulier in

  Uw naam (verplicht)

  Uw E-mail (verplicht)

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google
  Privacy Policy and
  Terms of Service apply.

  Uw ervaring

  Copyright 2019; Webdesign en realisatie: Gertjan Janssen | Illustraties: ninamaakt | Fotografie: Bart-Jan Verhoef