Directe collega

Als directe collega van Helen kan ik volmondig beamen dat Helen voor mij een zeer professionele en kundige collega is. Als het gaat om complexe (PTSS) problematiek dan heb ik er veel aan om met Helen te sparren omdat ze goed kan luisteren, goed kan ordenen en theoretisch goed onderlegd is en snapt waar de materie over gaat. Dit is vice versa zo en daarmee dragen we zorg voor een zo goed mogelijke kwaliteitsborging voor de cliënten waarmee wij (samen) werken.

Helen is voor mij een zeer kundige en zeer ervaren collega waar ik graag mee samenwerk. Ze communiceert op een open, transparante, zorgvuldige, integere en professionele manier.
Wanneer het over cliënten gaat, bijvoorbeeld In de samenwerking of In de intervisie, dan spreekt zij te allen tijden met veel respect over de cliënt en is op zoek naar wat hem of haar is overkomen. In dit zoekproces is ze oordeelsvrij en zet ze het belang van de cliënt altijd voorop. In de samenwerking is er altijd sprake van een zogenaamde warme overdracht omdat Helen hier zorgvuldig en professioneel mee wil omgaan.

In de samenwerking met Helen en op de intervisie momenten heb ik haar als een zeer kundig collega ervaren. Haar vermogen om en bereidheid tot zelfreflectie is uitermate groot. Soms zelfs té groot in die zin dat Helen zichzelf wel eens wat wegcijfert of té bescheiden is in wat ze te bieden heeft. Ze weet wat ze kan en durft ook open en transparant te reflecteren op haar eigen handelen, inclusief twijfels en vragen die ze met ons als collega’s bespreekt. Daarin laat ze collega’s toe en laatste collega s meedenken in het proces. Het welzijn van de cliënt staat daarbij altijd voorop

Collega, GZ-psycholoog, cognitief gedragstherapeut
EMDR practitioner, Geregistreerd Psychotraumatherapeut

  Wil jij jouw ervaringen met mij delen?

  Vul het onderstaande formulier in

  Uw naam (verplicht)

  Uw E-mail (verplicht)

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google
  Privacy Policy and
  Terms of Service apply.

  Uw ervaring

  Copyright 2019; Webdesign en realisatie: Gertjan Janssen | Illustraties: ninamaakt | Fotografie: Bart-Jan Verhoef