Reisgenoot

Helen is lange tijd reisgenoot geweest in mijn zoektocht naar heelheid. Seksueel misbruik, een jeugd waarin ik te groot moest zijn, zorgden er voor dat ik meer aan het overleven dan leven was. En dat brak me nogal op (in stukjes). Helen en ik startten in 2015 samen een traumatraject. ‘Samen’, want dat is wat Helen typeert: ze loopt met je op, aandachtig, beschikbaar, liefdevol en accepterend. En in mijn geval, ondersteunend en waar nodig dragend. Werkend in het contact als medemens en niet alleen maar als ‘therapeut’. Eindelijk kon en mocht ik ergens de ‘kleine’ zijn en dat bleek voor mij de helende beweging die nodig was.

Helen is intelligent, observerend en scherp. Er is zelden iets dat haar ontgaat. Ze beschikt als therapeut over een grote rugzak met methodieken vanuit zowel reguliere als meer alternatieve benaderingen. Ze werkt nauwgezet, maar is tegelijk niet bang om uit te proberen. Heeft een goed gevoel voor wat wanneer zou kunnen helpen, afstemmend op dat wat nodig is. Wat ik daarbij als heel prettig heb ervaren, is dat ze me als gelijkwaardige meenam in haar leren over trauma. Ze overlegde regelmatig over wat de beste aanpak zou zijn voor mij, waardoor ik het gevoel van regie bleef houden over mijn eigen route.

Inmiddels hebben Helen en ik onze reis samen afgesloten. Ik ben blij dat ze voor zichzelf besloten heeft om (weer) zelfstandig te gaan werken, want ik gun iedereen een goede therapeut zoals zij.

Lisette, 43 jaar, hogeschoolhoofddocent en onderzoeker, moeder van drie zoons

  Wil jij jouw ervaringen met mij delen?

  Vul het onderstaande formulier in

  Uw naam (verplicht)

  Uw E-mail (verplicht)

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google
  Privacy Policy and
  Terms of Service apply.

  Uw ervaring

  Copyright 2019; Webdesign en realisatie: Gertjan Janssen | Illustraties: ninamaakt | Fotografie: Bart-Jan Verhoef