Supervisie en onderwijs

In de supervisie en het onderwijs ligt de kern bij het verbinden en vertalen van de theorie naar de concrete praktijk, ervaring en persoon.
Hier heb je kunnen lezen wat er centraal staat in mijn aanbod.

Individueel

Supervisie voor gezondheidszorgpsychologen in opleiding

Je kunt terecht voor supervisie wanneer je in opleiding bent voor gezondheidszorgpsycholoog. Ik ben bekend met de opleiding en al jaren praktijkbegeleider, werkbegeleider en supervisor binnen dat traject.

Supervisie, intervisie en werkbegeleiding voor overige disciplines

Je kunt bij mij terecht voor supervisie en werkbegeleiding of begeleide intervisie. Je kunt dit individueel doen, met een aantal collega’s of als team.

Leertherapie

Soms is leertherapie voorwaarde voor een opleiding. Leertherapie kun je ook aangaan wanneer je bij jezelf thema’s, gevoeligheden of vragen tegenkomt in de uitvoering van je werk.

Stress- en burn-out- (preventieve) coaching

Ik geef coaching die gericht is op het bewust en aandachtig te blijven en bijtijds de signalen van stress te herkennen. Ik wil je spiegelen, bewust maken, een leerervaring bieden in de sessies zelf en het contact. Je helpen zicht te krijgen op je eigen patronen. De signalen van je lijf, je binnenwereld leren herkennen en vertalen. Zodat je vervolgens kunt bijsturen en kunt voorkomen dat negatieve stress gaat overheersen. En zodat je binnen je professie je eigen-wijsheid en rust kunt ontwikkelen en bewaren. Zodat je werk leuk blijft, vol te houden, en effectief blijft in wat je de ander wilt bieden.

Lessen en workshops

  • Workshop planmatig werken voor psychosociaal therapeuten
    Een tweedaagse workshop om kennis te maken met basisprincipes uit de cognitieve gedragstherapie, om als lichaamsgericht of psychosociaal therapeut meer planmatig te leren werken. Zodat de je samen met de cliënt eigenaar bent van het proces. Lees meer
  • Workshop lichaamsgericht werken
    Een één-, twee- of vijfdaagse workshop voor HBO-geïntegreerde psychotherapie.
  • Trauma; klinische les voor (systeem-)therapeuten
    Een klinische les over trauma (symptomatologie, onderliggende processen en attitude) voor andere disciplines dan psychologen. Ontwikkeld voor de opleiding systeemtherapeuten, maar is ook inzetbaar voor overige disciplines. Verdiept en geeft breed inzicht in de werkingsmechanismen bij traumaproblematiek.

Teambegeleiding en -coaching

Thema’s waaraan je kunt denken om mij uit te nodigen of op te zoeken:

– Coaching bij het ontwikkelen van multidisciplinair aanbod;
– Begeleiding bij het ontwikkeling van houding en attitude op maat bij specifieke doelgroepen;
– Zelfzorg in teams bij complexe problematiek;
– Werken met presentie en optimaal contact maken als interventie.

In overleg en afstemming kijken we of ik iets kan betekenen bij jullie specifieke vraag.

Copyright 2019; Webdesign en realisatie: Gertjan Janssen | Illustraties: ninamaakt | Fotografie: Bart-Jan Verhoef