Therapie en coaching bij trauma

Traumatherapie (via het EC-TV)

Wanneer je (forse) klachten hebt die samen lijken te hangen met gebeurtenissen, verlies of gemis in je (vroege) leven, kan therapie helpen om daarvan af te komen. Vaak voorkomende klachten zijn PTSS, angst, overalertheid, overspannenheid, sombere stemming of een negatief zelfbeeld.

Als je hiermee aan de slag wilt, kun je je via je huisarts aanmelden voor een (trauma-)behandeling bij het Expertisecentrum Trauma & Verlies in Groningen. Daar werk ik samen met een aantal collega’s, en helpen we je graag verder. Meer informatie over het Expertisecentrum vind je op www.ec-tv.nl.

Traumacoaching

Wanneer er geen duidelijke diagnose is (gesteld), maar je wel wilt kijken naar de invloed van bepaalde ervaringen of gemis op je leven en welzijn, kun je contact met me opnemen voor traumacoaching. Dit kan ook wanneer je je niet vanuit een diagnose of via de huisarts wilt aanmelden, en je het zelf wilt of kunt betalen in plaats van via je zorgverzekering. Ik kan dan bijvoorbeeld consultatief met je meekijken waar je het beste op je plek bent met je vraag, en onder welke voorwaarden we aan het werk kunnen.

Methoden

Onder het kopje werkwijze kun je meer lezen over hoe ik te werk ga en op welke manier ik mijn kennis en ervaring inzet. Als het gaat om trauma, werk ik met EMDR en gebruik ik elementen uit aanvullende erkende methodieken voor traumabehandeling. Ik heb me verdiept in lichaamsgerichte traumamethoden, waaronder Somatic Experiencing en Sensorimotor psychotherapie. Mijn ervaring is dat EMDR in combinatie met het lichaamsgericht werken heel effectief kan zijn. Daarbij kan het een krachtige aanvulling zijn om de thema’s te bekijken vanuit het systemisch werken.

Copyright 2019; Webdesign en realisatie: Gertjan Janssen | Illustraties: ninamaakt | Fotografie: Bart-Jan Verhoef