Therapie en coaching bij trauma

Traumatherapie (via het EC-TV)

Wanneer je (forse) klachten hebt die samen lijken te hangen met gebeurtenissen, verlies of gemis in je (vroege) leven, kan therapie helpen om daar wat aan te doen. Veel voorkomend zijn de klachten die horen bij de Post Traumatische stress klachten, angst en overalertheid, overspannenheid, en een sombere stemming of een negatief zelfbeeld.

Als je hiermee aan de slag wilt, kun je je via je huisarts aanmelden voor een (trauma-)behandeling bij het Expertisecentrum Trauma & Verlies in Groningen. Daar werk ik samen met een aantal collega’s, en helpen we je graag verder. Meer informatie over het Expertisecentrum vind je op www.ec-tv.nl.

Traumacoaching

Je kunt bij mij terecht voor traumacoaching;
– Consultatief; wanneer je wel klachten hebt en er mogelijk sprake is van PTSS, angst of stress/spannings- klachten maar je niet goed weet op welke plek je beste geholpen kunt worden of welke aanpak het beste bij je werkt. Ik kijk dan met je mee om je te ondersteunen waar, bij wie en met wat je het beste geholpen bent. Ik heb een groot netwerk, ben bekend met de aangeboden therapievormen en heb wat jaren ervaring. Vanuit daar kan ik mogelijk wat voor je betekenen.
– Wanneer je al wel therapie gevolgd hebt maar zoekt naar hoe het nog meer toepasbaar te maken en bij elkaar te brengen wat je allemaal geleerd of meegekregen hebt.
– Wanneer je niet zodanige klachten hebt dat je vastloopt maar wel de indruk hebt dat bepaalde ervaringen of gemis in je leven sterk van invloed zijn op het hier en nu.
– Wanneer je dát wat je al gedaan hebt aan wilt vullen met lichaamsgerichte interventies of systeemwerk (opstellingen), kun je voor een kort aanvullend traject terecht gericht op die specifieke vragen en methodieken.

Methoden

Onder het kopje werkwijze kun je meer lezen over hoe ik te werk ga en op welke manier ik mijn kennis en ervaring inzet. Als het gaat om trauma, werk ik met EMDR en gebruik ik elementen uit aanvullende erkende methodieken voor traumabehandeling. Ik heb me verdiept in lichaamsgerichte traumamethoden, waaronder Somatic Experiencing en Sensorimotor psychotherapie. Mijn ervaring is dat EMDR in combinatie met het lichaamsgericht werken heel effectief kan zijn. Daarbij kan het een krachtige aanvulling zijn om de thema’s te bekijken vanuit het systemisch werken.

Copyright 2019; Webdesign en realisatie: Gertjan Janssen | Illustraties: ninamaakt | Fotografie: Bart-Jan Verhoef