In welke vorm

Als psycholoog en therapeut, professional en mens heb ik me de afgelopen jaren allerlei kennis eigen gemaakt. En in de praktijk samen met verschillende cliënten en collega’s gewerkt en ervaring opgedaan.
Ik heb geleerd over hoe we als mensen in elkaar zitten, waarin we vast kunnen lopen, en hoe we kunnen veranderen en groeien.

Ik wil die kennis en ervaring doorgeven, uitwisselen en verder leren met elkaar en geef dit op onderstaande wijze vorm. Samen kijken we welke vorm bij jouw of jullie vraag aansluit;

LEREN ; onderwijs, cursus en training/coaching
Leren en je open stellen, willen verdiepen doet groeien, er is zoveel kennis en expertise. Ik werk twee kanten op in dat leren;
Theorie, met elkaar de theorie begrijpen en zoeken hoe die te vertalen naar de praktijk. De praktijk van bijvoorbeeld het dagelijks persoonlijk leven, of de omgang met elkaar en bijvoorbeeld ook de professionele werkvloer en ontwikkeling.
– Oefenen en ervaren; oefenen en uitproberen, zaken aangaan en daarbij leren focussen op en herkennen van wat het met je doet, wat je erbij ervaart en luisteren naar de signalen van je lichaam.

CONTACT; werken in kleinere groepen
Contact maken met elkaar en werken in kleine groepen. Van en met elkaar leren, bevestigd en gestimuleerd worden en support ervaren. Wie ontwikkelen en worden wie we zijn in interactie met onze omgeving. De ‘ogen en reacties’ van anderen waren en blijven een belangrijk onderdeel van groei. Juist weer andere ogen opzoeken, deelnemen aan een geheel, geeft dan ook weer kans en gelegenheid om nieuwe dingen te leren en ervaringen op te doen. Wanneer de drempel die mensen vaak voelen voor deelname aan een groep genomen is, blijkt vaak dat het veel meerwaarde heeft.

INDIVIDUEEL; coaching en therapie
Soms is een veranderproces heel kwetsbaar, en is een één op één contact nodig om dingen uit te zoeken.

Zet je grenzen uit.
Baken je ruimte af.
Vraag je af waar je bent.
Voel jezelf.
Neem jezelf waar.
Ont- moet
De ander.
De Ander.
Jezelf.
Word.
Wees.
Ben.
Sla dicht.
Breek open.
Maar word in ieder geval wakker
(en wees bewust)
– HC

Copyright 2019; Webdesign en realisatie: Gertjan Janssen | Illustraties: ninamaakt | Fotografie: Bart-Jan Verhoef