Workshop Maskermaker

Iedereen leert in zijn leven al vroeg om zichzelf te beschermen of in te houden. ‘Je ‘essentie beschermen’ word dat ook wel genoemd. Je leert je ook aanpassen en daar is niks mis mee. Dat doen we om erbij te horen en onderdeel van de groep te mogen zijn.
De manieren waarop we dat in het algemeen doen zijn;
– terugtrekken;
– inhouden;
– opofferen;
– afstand houden.

Alexander Lowen heeft in het observeren van lichamen van mensen die op bepaalde manieren vastliepen 5 manieren van inhouden en reageren omschreven. Die door anderen uitgewerkt zijn in uiteindelijk 6 karakterstructuren. En per karakterstructuur ook gelinkt zijn aan een taak in onze ontwikkeling in een bepaalde periode.

De manier waarop je je dus leert inhouden en reageren op je omgeving legt zich vast in je lichaam. Die ook je beleving en manier van denken en doen beinvloeden. . Het worden ook een soort ‘maskers’ waarmee je je presenteert naar buiten toe. iedereen heeft die maskers en herkent de kerntaken die bij de basale ontwikkeling horen.

Wanneer dit echter starre, inflexibele patronen worden, waarin je niet meer vrij kiest, of waarvan je je niet bewust bent, kan het tot onvrede of zelfs herhalende problemen leiden.

Voor hulpverleners, coaches of iedereen die met mensen werkt en processen begeleidt, kan het herkennen van de basale patronen in jezelf of de ander, in teams of processen en organisaties helpend zijn. Je herkent onderliggende drijfveren.

In deze workshop maak je kennis met deze 6 karakterstructuren.
Een orientatie die je mogelijk al wat tools geeft om bepaalde dynamiek in contact en reageren van mensen te duiden, maar je in ieder geval nieuwsgierig zal maken om wat verder te kijken achter de maskers waarmee we ons presenteren.

Copyright 2019; Webdesign en realisatie: Gertjan Janssen | Illustraties: ninamaakt | Fotografie: Bart-Jan Verhoef