Ervaringen van anderen

Collega

Ik heb jarenlang met Helen mogen samenwerken. Helen is mijn go-to wanneer ik cliënten trof met complexe problematiek bijvoorbeeld een al dan niet actieve verslaving en een traumatische geschiedenis. Wanneer ik met vragen rondliep kon ik bij helen terecht om welke casus dan ook te bespreken.

Samenwerken met Helen heb ik altijd prettig gevonden. Helen opereert met een eigen kijk en werkt vanuit de verbinding met de cliënt. Helen is echt en ziet cliënten. Mijn ervaring is dat ze cliënten gauw op hun gemak weet te brengen en vanuit de rust gevoelige thema’s aanpakt. Helen is deskundig, creatief en heeft een warme aanpak waarmee ze dicht bij de cliënt staat. Helen is nuchter, heeft vanuit daar aandacht voor het denken, maar heeft ook aandacht voor het lijf en alles wat daarin gebeurd.

Helen is uniek en een aanrader!

Gertjan Janssen – Ggz Agoog & cgw’er

Reisgenoot

Helen is lange tijd reisgenoot geweest in mijn zoektocht naar heelheid. Seksueel misbruik, een jeugd waarin ik te groot moest zijn, zorgden er voor dat ik meer aan het overleven dan leven was. En dat brak me nogal op (in stukjes). Helen en ik startten in 2015 samen een traumatraject. ‘Samen’, want dat is wat Helen typeert: ze loopt met je op, aandachtig, beschikbaar, liefdevol en accepterend. En in mijn geval, ondersteunend en waar nodig dragend. Werkend in het contact als medemens en niet alleen maar als ‘therapeut’. Eindelijk kon en mocht ik ergens de ‘kleine’ zijn en dat bleek voor mij de helende beweging die nodig was.

Helen is intelligent, observerend en scherp. Er is zelden iets dat haar ontgaat. Ze beschikt als therapeut over een grote rugzak met methodieken vanuit zowel reguliere als meer alternatieve benaderingen. Ze werkt nauwgezet, maar is tegelijk niet bang om uit te proberen. Heeft een goed gevoel voor wat wanneer zou kunnen helpen, afstemmend op dat wat nodig is. Wat ik daarbij als heel prettig heb ervaren, is dat ze me als gelijkwaardige meenam in haar leren over trauma. Ze overlegde regelmatig over wat de beste aanpak zou zijn voor mij, waardoor ik het gevoel van regie bleef houden over mijn eigen route.

Inmiddels hebben Helen en ik onze reis samen afgesloten. Ik ben blij dat ze voor zichzelf besloten heeft om (weer) zelfstandig te gaan werken, want ik gun iedereen een goede therapeut zoals zij.

Lisette, 43 jaar, hogeschoolhoofddocent en onderzoeker, moeder van drie zoons

Coachee/ondernemer

Helen helpt mij door mijn ‘overtuigingen’ en functioneren te challengen. Voor de business heb ik geen coach nodig, maar om mijn persoonlijke effectiviteit en groei te ondersteunen heb ik aan Helen een goede coach die me uitdaagt op mijn persoonlijke vraagstukken. Door goed te luisteren naar wat ik zeg en niet zeg en daar goed op in te zoomen daagt Helen mij uit om mezelf beter te leren kennen. Het resultaat is dat ik mijn eigen ‘overtuigingen’ en gedrag beter begrijp, wat zeer waardevol voor mijzelf en mijn omgeving is. Het is eenzaam aan de top, je moet er altijd voor iedereen zijn. Het is dan fijn om een persoonlijke coach te hebben die er is om mij te helpen zonder andere belangen dan mij helpen.

Peter Millenaar, Directeur

Een cliënt, zelf hulpverlener

Ik ervaar Helen als een liefdevolle, intelligente, betrokken vrouw. Als therapeut kan ze putten uit ervaring binnen zowel de reguliere GGZ als de alternatieve hulpverlening. De zoektocht in haar persoonlijke werkwijze die ze hierin is aangegaan en aan blijft gaan, maakt haar een hele rijke therapeut. Haar kennis op het gebied van psychologie/ psychiatrie combineert ze met haar houding waarin ze naast mensen staat en hen echt wil zien. Ze heeft niet alleen aandacht voor het ‘hoofd’ , maar ook aandacht voor zingeving, voor het lijf, voor het systeem waarin iemand leeft. De hele mens.

Helen heeft overzicht in situaties en veel kennis die ze combineert met werken in de ervaring. Ik vind het fijn om in gesprek te zijn met Helen omdat ze spreekt vanuit het doorleven van eigen ervaringen.

In het contact kan ze direct en precies zijn. Vanuit haar overzicht en snelle kijk op een situatie komt ze gauw tot een kern. Vanuit haar persoonlijkheid staat haar kracht gauw op de voorgrond. Maar ze is tevens ook in contact met haar kwetsbaarheid en kan deze laten zien.

Helen is een therapeut die ik van harte aanbeveel!

Coachee/cliënt, vrouw, 32 jaar.

Een collega en systeemtherapeut

Ik heb drie jaar met Helen mogen samenwerken. Haar focus lag op de individuele therapie en die van mij op de cliënt en zijn systeem.

Wat ik prettig vond in de samenwerking is dat Helen de klachten van cliënten bekijkt vanuit hun persoonlijkheid en de context en de samenhang daartussen. Helen richt zich ook op krachten en mogelijkheden, wat mensen ook goed doet. Met deze krachten en mogelijkheden gingen we aan de slag om samen de moeilijkheden aan te pakken. Helen individueel en ik met het systeem erbij.

Helen besteedt veel aandacht aan hoe de client met zichzelf en anderen omgaat en hoe de cliënt communiceert. Ze besteedt aandacht aan hoe de cliënt omgaat met zowel het verleden, het heden en de toekomst. Ze werkt vanuit het hier en nu om het verleden proberen te begrijpen en een plaats te geven, om zo naar een hoopvolle toekomst toe te werken.

Helen is gericht op een goede samenwerking. Daarom was het erg prettig voor mij om met haar samen te werken. Ze staat open voor feedback, kan mij bijsturen en wil zelf ook bijgestuurd worden.

Roelof de Haan, systeemtherapeut.

Een coachee

Helen combineert Groningse nuchterheid (waarmee ik bedoel; ‘echtheid en zijn’) met warmte en empathie. Professionele kennis met wijsheid. Helen is betrokken, eerlijk en integer in het contact. Ik ervaar ruimte om te mogen zijn wie ik ben. En voel me echt begrepen. Helen is een echte professional die haar mens zijn niet wegduwt. Ze straalt daarnaast kracht uit en heeft diepgang. En neemt geen genoegen met halve waarheden. Ik ervaar bij haar hart en drive voor het kwetsbare in de mens en de samenleving, en vind dat bijzonder. Ze weet me te raken, met verrassende observaties, inspirerende stukjes en opmerkingen. Vaak precies “to the point” en altijd zo dat ik weer terugkom bij mijn eigen kern en wat mij verder helpt. En dat is heel fijn. Dankjewel!

Eline, moeder van 4 kinderen, jurist

Opdrachtgever onderwijs en collega

Helen is aangesloten als gastdocent bij onze opleidingsinstituut Groundwork. Zij is verantwoordelijk voor het leertraject de fysieke dimensie (lichaamswerk).

Helen is een gedegen docent. Ze zorgt voor een veilig leefklimaat en stelt studenten op hun gemak zodat ze optimaal kunnen leren. Ze is enthousiast voor haar vak en draagt dit ook over. Haar jarenlange ervaring bij verschillende GGZ-instellingen is merkbaar. Zij is een hele goede therapeut die met warmte, betrokkenheid en vak-deskundigheid haar cliënten verder brengt. Ze is ook gewoon een leuk mens en ik vind het een voorrecht om haar als gastdocent in ons team te hebben.

Michelle van Dusseldorp, directeur Groundwork, psycholoog, docent en supervisor

Copyright 2019; Webdesign en realisatie: Gertjan Janssen | Illustraties: ninamaakt | Fotografie: Bart-Jan Verhoef