Ervaringsgroep

Ervaringsgroepen
Op vrijdag lopen er twee groepen waaraan je kan deelnemen. Je komt elke twee weken 2 1/2 uur bij elkaar en gaat met elkaar aan de slag. De groep bestaat uit 6 deelnemers. Met deze deelnemers ga je voor 10x aan de slag. Na die 10 x besluit je of je nog een periode meedoet of afrond. Één keer in de zoveel tijd is er dus een moment waarop deelnemers instromen of afronden.

Deelnemers zijn bereid om bij zichzelf stil te staan en te reflecteren op hoe ze in elkaar zitten. Gedrag, gedachten en ervaren en voelen te onderzoeken. Ze staan open om ervaringen op te doen in de groep en willen groeien. Groei betekent soms ook naast veranderen, aanvaarden en rust vinden bij hoe iets is.
In een veilige omgeving deel je met elkaar wat er in je omgaat, wordt je bewust(er), leer je (opnieuw of anders) contact te maken met jezelf en anderen en oefen je met (nieuwe) vaardigheden. Je ondersteunt, stimuleert, confronteert, begrenst en nodigt uit, jezelf én de ander.

Vaak ervaren mensen een drempel om aan groep deel te nemen. Maar juist contact maken met anderen, uitwisselen en delen biedt veel. De ervaring is dat eenmaal de stap genomen, de meerwaarde enorm kan zijn.

Copyright 2019; Webdesign en realisatie: Gertjan Janssen | Illustraties: ninamaakt | Fotografie: Bart-Jan Verhoef